Visdomen

Inka Shamansk Energimedicin

Bakom varje problem finns en andlig lösning!


En tradition som aldrig glömdes

Den andlighet som jag utövar härstamma från ett folk högt uppe I Andernas snöklädda berg. Dessa fem byar med 600 familjer kallas för Q´eros och man hittade dem för bara ca 60 år sedan. 
Den första expeditionen leddes av Oscar Nunez Del Prado och hans mål var att finna ett folk som enligt myt och historier sägs ha flytt upp i bergen då de spanska konquistadorerna invaderade Peru och Inkariket föll. Efter att ha vandrat över bergspassen och glaciärernas kalla slätter kom de fram till Q´eros byar och möttes av männen då kvinnorna hade gömt sig då de trodde att spaniorerna hade funnit dem. Oscar frågade männen:

– Vart är era familjer?

– Vår fader är solen och vår moder är jorden svarade Q´ero folket.

Under sin vistelse hos detta folk såg Oscar att de verkligen var likt Inka folket och fortfarande prakticerade de Inkarikets traditionella ceremonier och andliga lära. Det visade sig att denna grupp av människor var det som Oscar trodde; en av de grupper som flydde då Inkariket föll. När konquistadorerna tog över riket anlände även missionärerna som försökte omvända indianernas natur och energimedicin till en kristen tro. Inkafolket förstod detta och visste att den andliga tradiotion och syn på livet och universums visdom inte fick glömmas eller gå förlorad då de redan vakat över den i tusentals år och de påbörjade flykten upp i bergen.

Man har tidigare letat efter Q´eros byar men historer berättar om att kraftfulla shamaner höll dem borta genom att använda sin energi för att blockera deras vägar och använde naturens krafter för att spola bort spaniorerna som jagade dem.

Då Q´eros varit helt isolerat är även deras visdom väldigt ren och opåverkad av andra kulturer och religion. De håller fortfarande en ren och uråldrig visdom som har förts vidare från far till son i generationer.

Missionärerna tog med sig den kristna tron och Inka och dess traditioner blev en myt, en myt om ett folk som försvann då de spanska trupperna tog över riket.

För ungefär 25 år sedan såg man fanor i horisonten och de första Q´ero shamanerna vandrade ned från bergen med sina regnbågsfärgade kläder. Ett folk som varit en myt I över 500 år svarade nu till Inkas uråldriga profetior som sa; den tid då det blir en tår i himlen så att solen lyser starkare, när glaciärerna smälter och när Condoren dör ut; ska vi vandra ned och dela vår andliga tradition och visdom med världen. Människorna från västs tid att vakna ur en djup dvala är nu kommen. En ny tid föddes och det är i denna tid vi lever i idag. En ny tid då människan från väst blir jordens nästa väktare.


Källa: Victor Forselius – Hatun Apuchen /paqo/shaman
Min vän, kollega och coach som jag alltid kommer hålla i mitt hjärta med mycket kärlek
Gå gärna in på hans sida: www.qeromedicine.se

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera